Benzi transportoare rezistente la ulei

Benzi transportoare rezistente la ulei - ELASTIMPEX

Aceste benzi transportoare din cauciuc cu insertii metalice (cord de otel) sunt recomandate atunci când materialele transportate au în compoziția lor grăsimi minerale sau vegetale. Sub acțiunea acestor grăsimi, o banda transportoare de cauciuc este supusa unui proces de gonflare a cauciucului cu efect în deteriorarea caracteristicilor fizico-mecanice ale benzii, aceasta putând devenii casantă și inutilizabilă. ELASTIMPEX oferă o gamă largă de benzi transportoare cu insertie metalica rezistente la uleiuri, menite să se preteaze la gradul diferit al concentrației de grăsimi din materialului transportat.

Domenii utilizare banda transportoare

Caracteristici strat acoperire banda transportoare

Rezistență la abraziune

Rezistență la tăiere

Rezistență la rupere

Rezistență antistatică

Caracteristici tehnice DIN RR (N/mm) AR (%) U (mm3)
Benzi transportoare ideale pentru conditii de lucru usoare. z 150 350 250
Calitate standard pentru conditii de lucru normale. y 200 400 150
Aceste benzi au o foarte buna rezistenta la rupere pentru lucrul in conditii grele. x 250 450 120
Rezistenta foarte buna la abraziune a acestor benzi le face ideale pentru lucrul cu materiale foarte abrazive. w 180 400 90

Inclinatia suprafetei de utilizare a benzii transportoare

Benzi cu sup. lisa sau cu model

Benzile cu suprafață lisă se folosesc pentru toate tipurile de materiale prelucrate sau vrac, transportate pe plan cu înclinație maximă de 18-20º. 

Pentru înclinări ale planului de lucru cuprinse între 20 și 30º sunt recomandate benzile cu model.

Benzi Chevron

Profilul nervurilor de cauciuc practicate pe suprafața benzii previn sau reduc efectul de alunecare și cresc cantitatea de produs transportat. Se pot transporta materiale prelucrate sau în vrac dar care să nu aibă proprietatea de a adera la cauciuc (caracter lipicios).

Benzi cu velcante și racleți

Aceste benzi pot fi numai cu racleți (fără velcante) sau cu racleți si velcantă care are rolul de a împiedica căderea laterală a materialului de pe bandă. Cu ajutorul acestui tip de benzi se pot transporta materiale prelucrate sau vrac asigurând un volum crescut al materialului transportat.

Benzi cu cupe

Este un tip special de bandă construit prin montarea pe suprafața unei benzi lise a unor cupe metalice sau din plastic utilizând șuruburi metalice de fixare. Benzile cu cupe sunt recomandate în fluxuri tehnologice cu spații de lucru înguste și operații ce se pot desfășura pe niveluri suprapuse.

Tipuri de îmbinări posibile

Îmbinare in Z (zig-zag)

Îndeplinește toate exigențele în ceea ce privește menținerea unei grosimi uniforme. O legătură foarte flexibilă, necesară mai ales la benzile cu racleți. Îmbinare recomandată pentru tipurile de bandă cu 1 sau 2 straturi.

Îmbinare în Z cu trepte

Prezintă caracteristici similare cu îmbinarea Z (zig-zag). Se poate utiliza și în condiții dure de exploatare. Recomandată pentru diverse tipuri de bandă cu 2 sau 3 straturi.

Îmbinare tip pană

O formă ușoară și rapidă de îmbinare pentru benzi cu multe straturi de pânză. 

Îmbinare în trepte

Recomandată pentru toate tipurile de bandă cu inserție textilă și un număr de minim două pînze.

Tipuri de margini banda

Cu magini acoperite

Sunt recomandate pentru benzi cu grosimi mai mari de 10 mm și medii de lucru cu umiditate ridicată sau medii puternic corozive.

Fără margini

Recomandate pentru benzile subțiri de până la 10 mm si medii de lucru uscate sau cu umiditate redusă.